Monday, May 9, 2011

paint














makeup by sahir sabri
photographer by iffa syazwani

clor block by iffa



















makeup by sahir sabri
photography by iffa syazwani

Tuesday, April 5, 2011

jom book sahirsabri untuk wedding o hari pertungan korng


klu korng ske ngan hasil makeup sahir bley la cntact sahir kat fb yang ade link kat blog sahir nie....

x pon bly je email sahir_sabri@yahoo.com
atau nak sng lagi just call je kat no 0105055034

Sunday, March 27, 2011

lipstick merah

hai korng..
arini shir nak bg cikit tips macm mane nak pakai lipstik merah
yg sempurna.. :)

ok mcm dalm sains jgak 1st bende yg en ade adelah aperatusnya.. haha

1 ) ok so klu lipstick merah nie.. bg sahir lip liner!!! (tapi sblm 2 sapu kan lip conditioner dulu its basic)

so klu bley korng kne la daptkan lipliner yg bgos untuk daptkan hasil yg sharp dan fine...

2) lukis bentuk bibir mnggunakan pencil bibir yg korng nak.... penuhkan warne bibir dgn mnngunakan pencil bibir... knpe erk.. 1st untuk bg lipstick meroh korng 2 tahan lame + menaikkan lagi warne merah die... klu sahir x yag sapu lipstik dah pon x pe,,, just pencil bibir pon dah cukup.... tapi klu kot\rng nak hasil yg lagi ummmph... gne la lipstick jgak...

3) seblm sapu lipstik... ape kate korng bersihkan kesan comot atau garisan yg terkeluar yng menggagu bendtuk bibir anda mnggunakan concealer atau foundation...
hah pastu baru la sapukan lipstick..

so slamat mencube :))
video

Friday, March 11, 2011

smookey smookey eyes

SMOOKEY FROM SAHIR SABRI
X DE NAK BNYAK CAKP
CME NAK TNJUK ONE OF MY WORK
=p


make up : sahirsabri (dermacos, pixie, elianto, avon, stage)

photo n lite : pete ramons


Tuesday, March 1, 2011

shooting kat putrajaya


kerja-kerja menyiapkan model....
sahir gnekan teknik smooky eye kali nie












(sahir tgh make upkan model kiah :))











































salah sorng model yg sahir make upkanpade hari yang same jgak
huhu

ade socket untuk model nie:)


















nie la hasilnyer :)